RM House

The property was large with very limited access to the street and facing an existing beautiful garden to maintain and enhance.

The program included two identical houses. The solar orientation set its ‘L’ shape to better receive the daylight from South and West, turning the main program spaces towards a garden in the garden, a private outdoor space for each home, but open to the main garden in which the buildings fall and to which they relate.

Formally we created a language of several boxes with recess shape that allow natural daylight in all spaces, creating privacy in the private space, serving as the main structural elements eliminating the need for columns.

We tried to develop several levels of privacy in an open space, several levels of intimacy in a garden without doors. Interior and exterior are home.

 

                                                                        

Project Copyright – 236 Arquitectos

Photos Copyright – João Morgado – Fotografia de arquitectura